Workshops

Hieronder vind je informatie over diverse workshops die dieper ingaan op een bepaald yoga-
onderwerp. BIjvoorbeeld meditatie, de bandha's of gevorderde houdingen als de hoofdstand. Deze middagen zijn toegankelijk voor zowel cursisten als geïnteresseerden. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@yogastudiozeeland.nl. Vragen kun je stellen via het contactformulier. We beantwoorden ze graag. 

 

Zaterdag 3 maart: Yoga Nidra (vol) 

Yoga Nidra betekent "slaap van de yogi's". 
Het is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op een dieper niveau van ontspanning. In veel gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een ontspanningstechniek. 
Het wordt ook gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden. Het programma bestaat uit een theoretische inleiding, een yogales en yoga nidra. Nadien is er gelegenheid om vragen te stellen en  bij te praten. Praktische informatie:
Tijd: 9.30 - 12.00 uur

Docent: Willemijn Schiettekatte
Kosten: EUR.17.50, inclusief kopje thee. Cursisten betalen EUR.12,50.
De workshop is inclusief hapje en drankje en gebruik van materiaal 

 

 

Zondag 22 april: De Zonnegroet

zonnegroetDe Zonnegroet (Sanskriet: Sūrya namaskāra) is de bekendste serie oefeningen uit de hatha yoga.
Surya is Sanskriet voor zon en namaskar betekent groet. Het komt ook voor in namasté, een groet in Azië waarbij gebogen wordt (nam is buigen). Surya Namaskar kan daarom ook vertaald worden als groet aan de zon, de verwelkoming van een nieuwe dag. De Zonnegroet is dan ook oorspronkelijk een ochtendritueel. In deze workshop leer je de klassieke uitvoering van de Sūryanamaskāra (Zonnegroet). Een dynamische serie yogahoudingen met een krachtig vitaliserende werking die volgens de yogatraditie ‘s ochtends voor het ontbijt wordt beoefend, voorafgaand aan āsana, prānāyāma en meditatie.
Je leert de uitvoering en krijgt ook informatie over de mythologische achtergronden. 

Praktische informatie:
Tijd: 13.30-16.30 uur
Docent: Willemijn Schiettekatte
Kosten: EUR.20,-. Cursisten betalen EUR.15,-.
De workshop is inclusief hapje & drankje en gebruik van materiaal