Workshops op zaterdagochtend

Hieronder vind je informatie over diverse workshops die dieper ingaan op een bepaald yoga-
onderwerp. BIjvoorbeeld meditatie, de bandha's of gevorderde houdingen als de hoofdstand. Deze middagen zijn toegankelijk voor zowel cursisten als geïnteresseerden. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@yogastudiozeeland.nl. Vragen kun je stellen via het contactformulier. We beantwoorden ze graag.  

 

Zaterdag 30 juni: De Zonnegroet

zonnegroetDe Zonnegroet (Sanskriet: Sūrya namaskāra) is de bekendste serie oefeningen uit de hatha yoga.
Surya is Sanskriet voor zon en namaskar betekent groet. Het komt ook voor in namasté, een groet in Azië waarbij gebogen wordt (nam is buigen). Surya Namaskar kan daarom ook vertaald worden als groet aan de zon, de verwelkoming van een nieuwe dag. De Zonnegroet is dan ook oorspronkelijk een ochtendritueel. In deze workshop leer je de klassieke uitvoering van de Sūryanamaskāra (Zonnegroet). Een dynamische serie yogahoudingen met een krachtig vitaliserende werking die volgens de yogatraditie ‘s ochtends voor het ontbijt wordt beoefend, voorafgaand aan āsana, prānāyāma en meditatie.
Je leert de uitvoering en krijgt ook informatie over de mythologische achtergronden. 

Praktische informatie:
Tijd: 9.30-12.00 uur
Docent: Willemijn Schiettekatte
Kosten: EUR.17,50-. Cursisten betalen EUR.15,00-.
De workshop is inclusief hapje en drankje.zaterdag 15 september: Ademtechnieken

Ademoefeningen zijn een wezenlijk onderdeel van de traditionele yoga-beoefening. De meeste ademtechnieken komen in een doorsnee yogales niet voor. In deze workshop hebben we aandacht voor verschillende ademtechnieken.


Het wordt een mooi opgebouwd geheel met oefeningen en het aanleren van technieken als de kabalabathi, viloma pranayama en nadi-shodana pranayama. Alles is met elkaar verweven tot een volledige yogales. Ook is er aandacht voor de volledige adem als basis. Yogadocenten Willemijn en Sarah (Pink) geven deze workshop samen, zodat er ook ruimte is voor persoonlijke begeleiding.


Praktische informatie:
Tijd: 9.30 - 12.00 uur

Docent: Willemijn Schiettekatte en Sarah Pink
Kosten: EUR.20.00, inclusief kopje thee. Cursisten betalen EUR.15,00
De workshop is inclusief hapje en drankje en gebruik van materiaal