Onze yoga

Wij geven hatha yoga. Dit is een fysieke vorm van yoga, waarbij verbinding wordt gelegd tussen lichaam en geest. Juist deze relatie tussen lichaam en geest staat centraal. Lessen kunnen heel rustig, maar ook pittig zijn binnen hatha yoga. De hatha yoga kent honderden oefeningen, die zowel rustig als zeer uitdagend kunnen worden ervaren. In de les worden de houdingen aangepast aan de doelgroep. 

Het woord yoga betekent eenwording of verenigen. Het heeft als doel lichaam en geest meer in balans te brengen. Door middel van fysieke oefeningen en ademtechnieken richt je je op je lichaam en creëer je meer lichaamsbewustwording. Het kennen van de relatie tussen lichaam en geest heeft volgens ons juist een meerwaarde. (Verschils)bewustwording staat centraal.  

Yoga zorgt daarnaast voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder dat uw lichaam daarbij te zwaar wordt belast. Lessen eindigen met een eindontspanning en/of korte meditatie. Een effect van yoga is vaak dat tijdens de oefeningen het denken al verstilt. Zo is yoga naast fysieke inspanning tegelijkertijd geestelijke ontspanning.  

Wat zeggen anderen over onze lessen?
.